• Welcome to Tamil Brahmins forums.

    You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our Free Brahmin Community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

    If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

தமிழர்கள் தலை வாழை இலை விருந்து பறிமாறும

Status
Not open for further replies.
தமிழர்கள் தலை வாழை இலை விருந்து பறிமாறும

தமிழர்கள் தலை வாழை இலை விருந்து பறிமாறும் முறை!!!


1517443_249596611865061_614134576_n.jpg


1. உப்பு (Salt)

2. ஊறுகாய் (Pickles)

3. சட்னி பொடி (Chutney Powder)

4. பச்சை பயிர் கூட்டு (Green Gram Salad)

5. பருப்பு கூட்டு (Bengal Gram Salad)

6. தேங்கய் சட்னி (Coconut Chutney)

7. பீன்… பல்யா (Fogath)

8. பலாப்பழ உண்டி (Jack Fruit Fogath)

9. சித்ரண்ணம் (Lemon Rice)

10. அப்பளம் (Papad)

11. கொரிப்பு (Crispies)

12. இட்லி (Steamed Rice Cake)

13. சாதம் (Rice)

14. பருப்பு (Dal)

15. தயிர் வெங்காயம் (Raitha)

16. ரசம் (Rasam)

17. உளுந்து வடை (Black Gram Paste Fired Cake)

18. கத்திரிக்காய் பக்கோடா (Brinjal Pakoda)

19. இனிப்பும் புளிப்பும் கலந்த கூட்டு (Sweet And Sour Gravy)

20. காய்கறி பொரியல்(Vegetable Fry)

21. காய்கறி அவியல் (Vegetabel Mix)

22. வெண்டைக் காய் பக்கோடா (Ladies Finger Pakoda)

23. கத்திரிக்காய் சாம்பார் (Brinjal Sambar)

24. இனிப்பு (Sweet)

25. வடைகறி (Masalwada Curry)

26. இனிப்பு தேங்கய் போளி (Sweet Coconut Chapati)

27. கிச்சடி (Vegetable Upma)

28. இஞ்சி துவையல் (Sour Ginger Gravy)

29. பாயசம் (Sweet)

30. தயிர் (Curds)

31. மோர் (Butter Milk


IT IS NOT ABOUT SERVING SEQUENCE , It is About in which place each item is to be served


mirror : ????????? ??? ???? ??? ???????? ????????? ????!
 
Last edited:
The serving order and the places are different for brahmins.

Only pAyasam and rice are served on the lower half (broader side). Even dhal is to be served just below the veggies and pickles on the

upper half of the leaf. pAyasam, thayir pachchadi, sweet pachchadi, curries, koottu / aviyal, thogaiyal, puLikkachchal, pickles, pinch of

salt occupy the upper half starting from broader to smaller end. The 'nuni elai' end portion is reserved for vadai, sweet/s, chips, vadAm

and chithrAnnam. Rice and ghee are served on the lower half of the broader side,
after serving all these! :)
 
This is probably the custom of majority of Tamilian way of serving the food

Please check the heading and source of this post which is also given.

[h=2]தமிழர்கள் தலை வாழை இலை விருந்து பறிமாறும[/h]
 
Status
Not open for further replies.

Latest ads

Back
Top