The color of jilEbi is good, that is all. It is sour and very sticky if you hold in your hand. The syrup oozes out of it.
JAngri, on the other hand, holds the sugar in crystalline form and not as sticky as its north indian cousin. It takes special skills to make jAngri. I know how to do it. You need an embroidered handkerchief through which you squeeze (like you make hand muRukku to a nice circular rope design) the freshly ground dough (using urad dAl) into the oil (not very hot) to fry and take it out after it has cooked to a cream color but not brown and dip it in caramalized sugar. Color can be added to the syrup to one's liking.
Oil? What happened to shudh ghee?
உபநயனத்தில் நடந்த வேடிக்கைகளை எல்லாமே நீங்கள் சொல்லிவிட்டீர்களே!Since the title of the thread was changed to English, the posts are coming very fast on jilebis and Jangiris. Mullumurukkau is taking rest for the time being. I request Sri Praveen to move this thread to cookery section
Since the title of the thread was changed to English, the posts are coming very fast on jilebis and Jangiris. Mullumurukkau is taking rest for the time being. I request Sri Praveen to move this thread to cookery section
If the members prefer jaangiri to jelebi, then Telugu letters must be appearing as Jaangiri.:horn: In Kannada, they say, "Telugu theatta" which means Telugu is sweet.
வாயப்பயம் அயுகி நயுவி கொயகொயன்னு கீயே வியுந்துது!
Thanks Madam. You did it in good Tamil.
"என்ன முளிச்சுப் பாக்கறுது " ...correct.
"பளுத்த வாளப் பளம் அளுகி நளுவி
கீளே விளுந்து கொள கொளன்னு " :nono:
நாங்க சொல்ற மாதிரியும் சொல்லலாம். நீங்க சொல்றமாதிரியும் சொல்லலாம். செந்தில் சொல்றமாதிரியும் சொல்லலாம். தோலில் சறிக்கி விழும்போது எல்லோரும் ஒரேமதிரியாதான் விழுவாங்க.வாயப்பயம் அயுகி நயுவி கொயகொயன்னு கீயே வியுந்துது!
(லூஸ் மோகன் பேசுவது போலவே இல்லை???)
இனி கொஞ்ச நாளைக்கு யாருமே :hand:
வாயப்பயத்தை தொடமாட்டார்கள்! :bolt:
நாங்க சொல்ற மாதிரியும் சொல்லலாம். நீங்க சொல்றமாதிரியும் சொல்லலாம். செந்தில் சொல்றமாதிரியும் சொல்லலாம். தோலில் சறிக்கி விழும்போது எல்லோரும் ஒரேமதிரியாதான் விழுவாங்க.
Mahakavi (Bharathi??) Enjoy the
வாழைப்பூ பருப்பு உசிலி