• This forum contains old posts that have been closed. New threads and replies may not be made here. Please navigate to the relevant forum to create a new thread or post a reply.
  • Welcome to Tamil Brahmins forums.

    You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our Free Brahmin Community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

    If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Navaratna ring wearing position

Status
Not open for further replies.
......... some times lemon pickle along with thayir chadham.....sometimes vadu maangai along with thayir chadham...
Dear TBS Sir,

நீங்க கோடு போட்டீங்கன்னா நாங்க ரோடே போடுவோம்!

இனி இந்த 'நூல்' சமையல் குறிப்பு நூலா மாறிடப் போறது! உஷார்!!
:)
 
  • 3/4 cup grated carrot
  • 1/2 tsp grated fresh ginger root
  • 1 chopped small onion
  • 1 cup fresh plain yogurt
  • 1 chopped green chilli or large pinch fresh ground black pepper
  • 1 tbsp ghee (clarified butter)
  • 1/2 tsp cumin seeds
  • 1/2 tsp mustard seeds
  • pinch of asafoetida (hing)
  • 10 curry leaves
  • salt to taste
  • Corriander Leaves
  • 1 tbs of grated Coconut

A tasty Carrot Pachidi can be made with the above ingredients and it is good
for health.
 
  • 3/4 cup grated carrot
  • 1/2 tsp grated fresh ginger root
  • 1 chopped small onion
  • 1 cup fresh plain yogurt
  • 1 chopped green chilli or large pinch fresh ground black pepper
  • 1 tbsp ghee (clarified butter)
  • 1/2 tsp cumin seeds
  • 1/2 tsp mustard seeds
  • pinch of asafoetida (hing)
  • 10 curry leaves
  • salt to taste
  • Corriander Leaves
  • 1 tbs of grated Coconut

A tasty Carrot Pachidi can be made with the above ingredients and it is good
for health.

It seems like 14 ingredients and not navaratna?
 
நன்கு வறுக்கப்பட்ட தஞ்சாவூர் குடைமிளகாயுடன் தயிர்சாதம் எளிமையானது, இனிமையானது.
 
நன்கு வறுக்கப்பட்ட தஞ்சாவூர் குடைமிளகாயுடன் தயிர்சாதம் எளிமையானது, இனிமையானது.
ஐயா! நீங்களுமா? :cool:
 

Here is yummy navaratna kurma - Photo courtesy: Google images.

DSC02207.JPG
 
:nono: Only 13, Sir!

By avoiding onion, ghee, coconut and mustard seeds we can call it 'navarathna pachchadi' - with less cholesterol and odour!! :dance:
I counted (1 chopped green chilli or large pinch fresh ground black pepper) as 2 items. Bur you are right.
 
நன்கு வறுக்கப்பட்ட தஞ்சாவூர் குடைமிளகாயுடன் தயிர்சாதம் எளிமையானது, இனிமையானது.

தயிர் புளிக்கும்!
மிளகாய் எரியும்!!
இவற்றின் combination மட்டும்
இனிப்பதின் மர்மம் என்னவோ ??? :)
 
தயிர் புளிக்கும்! மிளகாய் எரியும்!!
இவற்றின் combination மட்டும் இனிப்பதின் மர்மம் என்னவோ ???
உணவு ருசிக்கும்; எண்ணம் இனிக்கும்! :becky:
 

This gold plated (?) navaratna set is only Rs. 499 in a sale!

Picture courtesy: Google images.


navsbang._jewellery-navratna-stones-complete-set.jpg


I suppose it will only give 10% of the supposed benefits to the person wearing it.
It should give 100% to the pocket book of the person buying it. LOL

If you consult a jyotish he might charge you more than the price of the set.
Then again the planets might be ticked off for such economical representation of them that they might change their position, or start rotating the retrograde, or some other foolishness. (just a joke - I do not trust jyotish). I buy jewelry purely to please my wife or daughter.
 
Last edited:
தயிர் புளிக்கும்!
மிளகாய் எரியும்!!
இவற்றின் combination மட்டும்
இனிப்பதின் மர்மம் என்னவோ ??? :)

புளிக்காத தயிரும் உண்டு, எரியாத (மோர்) மிளகாயும்(கறுமையாக எண்ணெயில் பொறித்த) உண்டு. தடுமாற்றத்திற்கு மன்னிக்கவும். நாவும் வயிறும் மனதோடு இணைந்துவிட்டால், இனிப்பில்லாத ஒரு இனிமை தனி தான்.
 
தடுமாற்றத்திற்குக்கு காரணம்

நாவும் வயிறும் மனதோடு இணைந்துவிட்டதாலா
??? :)
 
இது எப்படி இருக்கு??

புளிக்காத தயிர்

எரியாத மிளகாய்

பறக்காத பறவை

திறக்காத பூட்டு!

இன்னமும் வரும்!! :bump2:

 
ஆடாத சதை
கூடாத உறவு
ஈயாத வள்ளல்
தேயாத நிலவு
உண்ணாத உணவு
எண்ணாத எண்ணம்
காணாத கனவு
வீணான இரவு
ஏறாத மரம்
கோராத வரம்
வீசாத தென்றல்
பேசாத காதல்
பாடாத குயில்
ஆடாத மயில்
இனிக்காத உறவு
பனிக்காத இரவு
செல்லாத ஊர்கள்
சொல்லாத பேர்கள்
சுடாத நெருப்பு
விடாத துன்பம்
கிட்டாத இன்பம்
ஒட்டாத உறவு
நீந்தாத மீன்
ஓங்காத வாள்
இவை இருந்தென்ன? :pout:
இல்லாவிட்டால் என்ன?? :doh:
 
புளிக்காத தயிரும் உண்டு, எரியாத (மோர்) மிளகாயும்(கறுமையாக எண்ணெயில் பொறித்த) உண்டு. தடுமாற்றத்திற்கு மன்னிக்கவும். நாவும் வயிறும் மனதோடு இணைந்துவிட்டால், இனிப்பில்லாத ஒரு இனிமை தனி தான்.

I always get yoghurt that is not sour. They stay like that too. When I prepare curd, I only make a small quantity; use it before it could become sour. If we add sugar to milk before adding culture, that curd will not be sour either. My wife particulary ask me to get 'sour yoghurt' to make 'mor kuzhambu or avial'. otherwise, curd in our home is never sour.

capsicum is more sweet than hot. We use capsicum either raw or lightly cooked ( we always like it's crispiness). No, capsicum is not hot at all. Similarly 'banana capsicum' is not hot either. It looks like a huge chilli, but nice almost sweet taste to it. At times I make 'banana capsicum' poriyal when I get that stuff on sale.

Cheers!
 
Status
Not open for further replies.

Latest posts

Latest ads

Back
Top