• Welcome to Tamil Brahmins forums.

    You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our Free Brahmin Community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

    If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Ideas . . . Ideas!

Status
Not open for further replies.
proper not caring husband dude oxide -rv

The newly wedded groom tells his father-in-law not to worry about the bride, because he will not ask her

even to cut onions and hence there will be no tears in her eyes! Why do we shed tears while cutting onions?

When we cut an onion, it releases a gas called propanethiol S-oxide. When mixed with certain enzymes in the

onion, it creates a sulfur gas. These gases then get to our eyes and create a mild acid which irritates the eyes.

Here is an e
asy method for tear-free-onion-cutting:

Keep the onions immersed in a bowl of water and poke on the opposite side of each onion with a sharp knife.

The gas will be expelled and now it is safe to peel and cut the onions without :Cry: !
That is not propanethiol S-oxide (i.e, not caring proper husband dude-oxide)...i hope you understand
 
The newly wedded groom tells his father-in-law not to worry about the bride, because he will not ask her

even to cut onions and hence there will be no tears in her eyes! Why do we shed tears while cutting onions?

When we cut an onion, it releases a gas called propanethiol S-oxide. When mixed with certain enzymes in the

onion, it creates a sulfur gas. These gases then get to our eyes and create a mild acid which irritates the eyes.

Here is an e
asy method for tear-free-onion-cutting:

Keep the onions immersed in a bowl of water and poke on the opposite side of each onion with a sharp knife.

The gas will be expelled and now it is safe to peel and cut the onions without :Cry: !



A short cute story: why shed tears while cutting onion





ஒரு ஊர்ல, ஒரு வெங்காயம், ஒரு தக்காளி & ஒரு ஐஸ் கிரீம் மூணும் நண்பர்களா இருந்தாங்களாம்.ஒரு நாள் 3ம் கடற்கரைக்கு குளிக்க போனப்ப சொல்ல சொல்ல கேட்காம, ஐஸ் கிரீம் தண்ணியில இறங்கி போயி கறைஞ்சி போயிடுச்சாம்.தக்காளியும், வெங்காயமும் அங்கேயே பொரண்டு பொரண்டு அழுதுச்சாம்.வீட்டுக்கு வர வழியில லாரியில அடிபட்டு தக்காளியும் நசுங்கி செத்துப்போச்சாம்.உடனே வெங்காயம், அழுதுகிட்டே கடவுள் கிட்ட போயி “ஐஸ் கிரீம்
செத்தப்ப நானும் தக்காளியும் சேர்ந்து அழுதோம், இப்ப தக்காளி
செத்தப்ப நான் அழுதேன்..ஆனா நான் நாளைக்கு செத்தேன்னா
எனக்குன்னு அழ யாரு இருக்கா”ன்னு கேட்டுச்சாம்..அதுக்கு கடவுளும், சரி இனிமே நீ சாகும் போது யாரெல்லாம் பக்கத்துல இருக்காங்களோ அவுங்க எல்லாரும் அழுவாங்கன்னு வரம் குடுத்தாராம்!
அதனாலதான் வெங்காயம் நறுக்கும் போது கண்ணுல தண்ணி
வருதாம்..!!

https://groups.google.com/forum/#!msg/tnrjamaat/YfxTUxMwpo4/A7DFOuzSFeYJ
 
brilliantly simple kitchen tips that will change your life

Brilliantly simple kitchen tips that will change your life

JUICIER LEMONS


A typical lemon contains 3 tbsp of juice. To maximise the amount you can squeeze, roll the fruit on a kitchen counter, applying light pressure. This bursts the tiny juice-filled cells.
Alternatively, blast for 20 seconds in a microwave.
Then cut lengthways rather than crosswise. You will get around three times more juice.

KEEP BREAD FRESH


Put it in a plastic bag with a fresh celery stick and leave overnight. The loaf will slowly absorb the humidity from the celery, giving it a fresher taste and bounce. As the celery does not have a strong flavour, it won’t affect the taste of the bread.

TAMING CHILLIES


Before chopping them, rub a little vegetable oil onto your hands. This creates a barrier which prevents your skin absorbing their fiery properties and aroma. Be warned, though — it may make the knife slippery.



Also, the fastest way to de-seed a chilli is to halve it lengthways then use a teaspoon to scrape the seeds out in one downwards stroke.



NO-WASTE GINGER

With all its lumps and bumps, root ginger can be tricky to peel.
The solution is not to use a peeler or knife but to gently rub the skin off using the back of a teaspoon. This makes it easy to follow every contour and minimises waste.

ROSIER RED CABBAGE


To help vegetables maintain their colour throughout cooking, add a small squeeze of lemon juice to the pan.
This is particularly effective with red veg (such as red cabbage) and white ones (such as turnips), as the acidity helps preserve their pigments or flavonoids.

However, this won’t work for greens, which contain different pigments — chlorophyll. They will turn a drab olive colour when put in contact with lemon juice.

SPEEDY CHERRY TOMATO SLICING


Cutting cherry tomatoes individually is a bore. Instead, find two similarly-sized Tupperware tub lids, sit the tomatoes on one and place the other on top to form a kind of tomato sandwich.



While holding the top lid down firmly to keep them in place, slice through all the tomatoes horizontally in one go with a sharp knife.


INSTANT ICE CUBES

It may sound unlikely, but water that’s been boiled will freeze faster than water straight from the tap.
The reason is something called the Mpemba effect, named after a Tanzanian man Erasto Mpemba who first brought this to the attention of physicists.

EASY-PEEL GARLIC


Thump the whole bulb with the base of a saucepan to separate the cloves.
Then place them in a metal bowl and put a similar one on top. Give the cloves a hearty shake and they should come out perfectly peeled.

SAVE SALTY SOUP


Simple! Just add a peeled and quartered potato. It will act as a sponge, absorbing the excess salt and won’t leave a flavour.


However, remove the potato before serving as it’ll be far too brackish to eat. Adding a cup of water or a pinch of brown sugar are alternatives.


GET RID OF ONION SMELLS

If your hands smell after chopping onions or garlic, rub them on a stainless steel spoon which will absorb the odour.



The sulphur from the plants is attracted to and binds with one or more of the metals in the steel. Of course, wash the spoon afterwards.



RECYCLING COOKING OIL

If you want to re-use cooking oil without the taste and smells of what was previously cooked in it, pour it into a frying pan and heat on a low setting.



Carefully add some sliced root ginger, letting the pieces soak for 15 minutes.
At the right temperature, the slices should turn golden-brown very slowly. When you scoop them out, they will have absorbed any flavours and odours.


NEVER LET MILK BOIL OVER


Milk often boils over and spills. This is because when it heats, the water in its structure starts evaporating from the surface.



As a result, the remaining fat and proteins concentrate into a thicker layer at the top of the pot, which eventually becomes so thick that water vapour rising through the milk can’t break through very easily.



Instead, it gets trapped, causing it to explode violently.



To avoid this, simply put a long-handled spoon into the saucepan as it heats. The spoon acts to break the surface tension — allowing the steam underneath to escape smoothly without an eruption


NEVER CRY CUTTING ONIONS

Peel and cut the onion in a large bowl of water or under a running tap. This will prevent the fumes which cause your eyes to water from escaping into the air.



You can also put lime juice on your knife before chopping.

The acid reacts with chemical compounds of the onion, with the result that it releases less gas.



Another way is to chew gum, as this makes you breathe through your mouth and not your nose, which will help reduce the gas affecting your tear ducts


STOP VEG ROTTING

Line the bottom of the fridge vegetable drawer with paper towels which will absorb the excess water that causes vegetables to decay.
Similarly with fresh herbs, put them in a sealed plastic bag containing a paper towel.
 
Brilliantly simple kitchen tips that will change your life

KEEP BREAD FRESH

If kept fridge, which we do in India, put in an air-tight container / leak proof zip-lock bag.

TAMING CHILLIES

Use Anjali cutter holding the stem of the chilli

NO WASTE GINGER

'churadify' with a not-so-sharp knife!

NEVER LET MILK BOIL OVER

Use a milk cooker!

NEVER CRY CUTTING ONIONS

Idea already given!

STOP VEG ROTTING

Spread a clean thick towel in the veg tray and then fill the veg.

To keep separately, roll the veg in a cloth and keep in a zip-lock bag.
My ideas in blue! :thumb:
 
OMG! The way P J Sir starts threads everyday, I have to dig out this thread whenever I wish to post something! :lol:
 
Ladies special idea!
Transplants are not necessarily associated with medical field. I do some transplants in sarees too! :juggle:

The double bordered sarees are a big mess to wear in Summer and the thick polycot sarees are still worse!

I cut off the pallu and one side of the border from a polycot saree and attached to a thin blue polysilk saree after removing

its original borders. The other side border is attached to another matching polysilk saree which had a thin unappealing border!

The left over center portion of the polycot saree could be used to make a set of churidhar later on!

IMG_0623.JPG


P.S: I wanted to get the blue green combination of saree for quite sometime. Now the wish is fulfilled! :cool:
 
சகோதரிகளே உங்களுக்கான சமையலறை டிப்ஸ்...
டிப்ஸ்...ஆர்.ஜெயலெட்சுமி, திருநெல்வேலி சொல்வதை கேளுங்கள் .

* பெண்கள் சமையல் செய்யும்போது சூடான எண்ணெய் பட்டுவிட்டால் அந்த இடத்தில் உருளைக்கிழங்கைச் சிறிது அரைத்துப் பூசுங்கள். கொப்பளம் ஏற்படாது.



* தேவைக்கு அதிகமாக இஞ்சி இருந்தால் அதை மண்ணில் புதைத்து வைத்து தண்ணீர் விட்டு வையுங்கள்.

தேவைப்படும் போது எடுத்து உபயோகிக்கலாம்.
இஞ்சி காய்ந்து போகாது.

* பாகற்காய் சீக்கிரம் பழுத்துவிடும்.

இதைத் தவிர்க்க அதை இரண்டிரண்டாக நறுக்கி வைத்து விடுங்கள்.

* உருளைக் கிழங்கை உப்புக் கரைத்த நீரில் பதினைந்து நிமிடங்கள் ஊற வைத்துவிட்டுப் பிறகு அடுப்பில் வைத்தால் சீக்கிரம் அது வெந்துவிடும்.


* முதல்நாள் மாலையில் வாங்கிய பூ மறுநாள் காலை வரையில் வதங்காமல் இருக்க வேண்டுமா?

பூவை ஈரத் துணியில் சுற்றி வைக்காதீர்கள்.
ஒரு பாத்திரத்தை நன்றாகக் கழுவிவிட்டு அந்தப் பாத்திரத்திற்குள் பூவை வைத்து மூடிவையுங்கள்.
பூ வாடாமல் வதங்காமல் வைத்த மாதிரியே இருக்கும்.

* ஜாம் பாட்டிலில் ஜாம் தீர்ந்து போனால் அதில் பாலை ஊற்றுங்கள்.

பாட்டிலில் ஒட்டிக் கொண்டிருக்கும் ஜாம் பாலுடன் கலந்து கரைந்துவிடும்.
பிறகு அந்தப் பாலை அருந்தினால் சுவையாக இருக்கும்.
ஜாம் வீணாகாது.
கை வைத்தியம்
இதையும் தெரிந்து கொள்ளுங்களேன்

நோய்களை விரட்ட டிப்ஸ்


* வயிற்றுப்போக்கைக் கட்டுப்படுத்த ஜவ்வரிசியைச் சாதம்போல் வேகவைத்து மோரில் கரைத்து உப்புப்போட்டுச் சாப்பிட வயிற்றுப்போக்கு நிற்கும்.

வயிற்று வலியும் இருக்காது.

* குழந்தைகளுக்கு நோய் வராமல் இருக்க தினமும் ஒரு செப்புப் பாத்திரத்தில் தண்ணீர் ஊற்றி கொஞ்சம் துளசி இலைகளை அதில் போட்டு 5 மணி நேரம் ஊற விடுங்கள்.

பிறகு அந்தத் தண்ணீரைக் குழந்தைகளுக்குக் கொடுத்து வந்தால் எந்த வியாதியும் அவர்களை அண்டாது.

* பாகற்காயை நறுக்கிக் காயவைத்துத் தூளாக்கிக் கொள்ளுங்கள்.

இதில் ஒரு டீஸ்பூன் தூளை ஒரு டம்ளர் வெந்நீரில் கலந்து
குடித்துவர அல்சர் சீக்கிரமே குணமாகும்.


* தேனில் நெல்லிக்காய்ப்பொடி கலந்து சாப்பிட்டு வந்தால் மலச்சிக்கல் இருக்கவே இருக்காது.


* மூட்டு வலி, முழங்கால் வலியைக் குறைக்க முடக்கத்தான் கீரை, பச்சை மிளகாய், சீரகத்தை அரைத்துத் தோசை மாவில் கலந்து தோசை வார்த்துச் சாப்பிட நல்ல பலன் கிடைக்கும்.


* மாதுளம் பழச்சாறுடன் இஞ்சிச்சாறு, தேன் கலந்து மூன்று வேளையும் அருந்தி வர வறட்டு இருமல் நீங்கும். தொண்டைக்கும் இதம் கிடைக்கும்.


* தக்காளியைச் சமைக்காமல் பச்சையாக மென்று சாப்பிடுவதால் வாய்ப்புண் ஆறும்.


* சொறி, வேர்க்குரு வராமல் தடுக்க பாசிப்பயறு, மஞ்சள் தூள், வேப்பிலையை மைபோல் அரைத்து உடலில் பூசி 10 நிமிடம் கழித்துக் குளித்து வாருங்கள். சருமம் ஆரோக்கியமாக இருக்கும்.

பழ மருத்துவம் பற்றி கீதா ஹரிஹரன், கொச்சின் சொல்வதை கேளுங்கள் . .

* மாதுளம் பழச்சாற்றுடன் இஞ்சிச் சாறு கலந்து சாப்பிட்டு வர இருமல் குணமாகும்.


* செவ்வாழைப் பழத்தை தொடர்ந்து சாப்பிட்டு வந்தால் உடலில் நோய் எதிர்ப்பு ஆற்றல் உருவாகும்.


* திராட்சைப் பழச்சாற்றை மூன்று வேளைகள் அருந்த குடல் புண் குணமாகும்.


* விளாம்பழத்தின் சதையுடன் திப்பிலியையும் மிளகையும் தூள் செய்து சேர்த்துப் பயன்படுத்த பித்த மயக்கம்; தொண்டை நோய்கள் குணமாகும்.


social services: ??????? ??????...0001
 
Quick tomato rasam:

Grind three tomatoes, a tiny piece of tamarind (no need, if tomatoes are slightly sour), a bit of ginger, half a teaspoon turmeric,

one tablespoon rasam powder, some coriander leaves and salt to taste in mixer grinder. Boil this mixture after adding three cups

of water. Season with mustard seeds, cumin seeds (jeeraa) and curry leaves spluttered in a teaspoon of ghee.

My mom loves this rasam and has named it 'soup rasam'. :)
 
I use toothpaste to clean plain gold bangles too, P J Sir!

Method: Smear toothpaste on the gold bangle and let it dry for a while.

Rub with a soft cloth and then rinse in water! Bangle will get the sparkle!!
icon3.png
 
Tooth paste made with talk and not gel type. It is also used as a lapping compound in precision industries in emergency. Talcum powder is also used as an absorbent for oil spills in saris.
 
1. Tooth paste made with talk and not gel type.
2. It is also used as a lapping compound in precision industries in emergency.
3. Talcum powder is also used as an absorbent for oil spills in saris.
Thanks for your feed back, Sir.

1. I forgot to mention NOT to use gel type toothpaste for cleaning!! :D

2. A new information for me. Oh, yeah! I use for cleaning gold bangles! :cool:

3. Yes, for dry-cleaning. For washing, plain shampoo without conditioner is good!
icon3.png
 
We visited a cousin at Shillong recently. The knob of the plastic latch in their bathroom latch broke. The smart illaththarasi takes

a plastic spoon provided with a washing soap powder, which has a very short handle, slides it over the broken latch to lock the door!

latches-250x250.jpg
.............
spoon%2520latch.bmp.jpg


P.S: The picture of the good latch is from Google images.

I edited it in the 'Paint' software to show how the spoon is used! :)
 
We visited a cousin at Shillong recently. The knob of the plastic latch in their bathroom latch broke. The smart illaththarasi takes

a plastic spoon provided with a washing soap powder, which has a very short handle, slides it over the broken latch to lock the door!

latches-250x250.jpg
.............
spoon%2520latch.bmp.jpg


P.S: The picture of the good latch is from Google images.

I edited it in the 'Paint' software to show how the spoon is used! :)

Rajiji,
Remarkable work no no not the idea but your skill with Paint and computer.
I would have suggested going to the Home Depot to get a new handle. The plastic can splinter and hurt someone.
 
Rajiji,
Remarkable work no no not the idea but your skill with Paint and computer.
I would have suggested going to the Home Depot to get a new handle. The plastic can splinter and hurt someone.
Dear Prasad Sir,

Thank you for your appreciation. Sorry for acknowledging late. :)

I know that you like to buy new item to replace the broken one. I remember your advice to buy a new keyboard for my PC!

But some thrifty housewives get some ideas like what I have mentioned in my post! :becky:

FYI, this plastic spoon is a little flexible and will not break or hurt anyone.

 
If a spoon is kept in the containers of coffee powder, soap powder etc, we need not search for a dry spoon!

When the container is full or even three fourths full, it will be difficult to put a spoon with a long handle inside.

The easiest idea is to push the handle inside and take out the spoon holding the wider end, whenever needed! :cool:
 
ஈஸி கிச்சன் டிப்ஸ்!


ஈஸி கிச்சன் டிப்ஸ்!



ld2587.jpg



பால் அடிப்பிடித்து, தீய்ந்த வாசனை வந்தால், அதில் ஒரு வெற்றிலையைப் போடவும். அடிப்பிடித்த வாசனை போய் விடும். இரண்டு வாழைப்பழம், சிறிது சர்க்கரையை மிக்ஸியில் அரைத்துக் கொள்ளவும். அதில் ஒன்றரை டம்ளர் பால், ஒரு டம்ளர் தண்ணீர் கலந்து கொதிக்க வைக்கவும். ஏதாவது ஒரு எசென்ஸ் ஊற்றவும். புதுமையான சுவையான பாயசம் ரெடி. அல்வா செய்யும் போது, வெண்ணெயை அரைப் பதமாக உருக்கி வைத்துக் கொள்ளவும். அதைக் கொஞ்சம் கொஞ்சமாகச் சேர்த்து அல்வா கிளறினால், நெய் பதமாக காய்ந்து ஸ்வீட் கமகமக்கும்.


பூண்டைப் பொடியாக நறுக்கிப் பாலுடன் சேர்த்து தினமும் உட்கொண்டு வந்தால் இதயக் கோளாறு கட்டுப்படும்.வெண்ணெய் காய்ச்சி இறக்கும் போது, அரை கரண்டி வெந்தயத்தைப் போட்டால் நெய் கமகமக்கும். தண்ணீருக்கு பதிலாக பால் ஊற்றி, கேசரி பவுடர் போடாமல் செய்து பாருங்கள். வெண்மையாக பால் கோவாவுடன் போட்டி போடும் சுவை..!

பாதுஷா செய்யப் போகிறீர்களா? சோடா, டால்டா இரண்டுடனும் கொஞ்சம் கெட்டியான புளிப்புத் தயிரும் சேர்த்துப் பிசைந்தால், பதர் பதராக மிருதுவாக, சர்க்கரைப் பாகில் ஊறி புதுச்சுவையோடு இருக்கும். ,பீட்ரூட்டை பாலில் வேக வைத்துவிட்டு, பிறகு மசித்து செய்தால் ‘பீட்ரூட் அல்வா’ பிரமாதம்!

மோர்க்குழம்பு மீதமாகிவிட்டதா? கொஞ்சம் கடலை மாவைப் பிசைந்து உருண்டைகளாக உருட்டிக் கொள்ளவும். எண்ணெயில் பொரித்துக் குழம்போடு சேர்க்கவும். வடைகறி மாதிரி அருமையாக இருக்கும். மோர் நிறைய மீந்துவிட்டால், அதில் ஒரு டீஸ்பூன் துவரம் பருப்பைப் போட்டு வைக்கவும். விரைவில் புளிக்காமலும் வாடை வராமலும் இருக்கும். கேரட் அல்வா, பீட்ரூட் அல்வா செய்யும் போது சிறிது பால் பவுடர் சேர்க்கவும்... ருசி கூடும்.

சப்பாத்திக்கு தொட்டுக் கொள்ள அவசரத்துக்கு ஒன்றும் இல்லையா? கெட்டித் தயிரில் சிறிது சில்லி சாஸை கலந்து பரிமாறவும். அவசரத்துக்குக் கை கொடுக்கும் இந்த அபார ருசி. குளிர் காலத்தில் உறை மோர் விடும் போது, சிறிது புளி உருண்டையைப் போட்டால் கெட்டியான தயிர் கிடைக்கும். தேங்காயை மெல்லியதாக நறுக்கி, தயிரில் போட்டு வைத்தால், இரண்டு நாட்கள் வரை கெடாமல் இருக்கும். மோர்க்குழம்பு செய்யும் போது, சிறிது வெந்தயத்தை வறுத்துப் பொடி செய்து சேர்க்கவும். குழம்பு வாசனையாக, ருசியாக இருக்கும்.

பால் சூடாக இருக்கும் போதோ, ஆறிப் போன பிறகோ உறை ஊற்றினால் தயிர் பக்குவமாக இருக்காது. இளஞ்சூட்டோடு இருக்கும் போது உறை ஊற்றினால், பக்குவத்தோடு கெட்டியாகவும் இருக்கும். தயிர் பச்சடியில் வெங்காயத்துக்கு பதில் கோவைக்காயை சேர்த்தால் புதுச் சுவை. ஆப்பத்துக்கு அரைக்கும் போது, தேங்காய் தண்ணீர் சேர்க்கவும். மறுநாள் மாவு பொங்கி இருக்கும். அதில் அரை கப் சூடான பால் சேர்த்து பிறகு ஆப்பம் சுடவும். மென்மையாக இருக்கும்.



Paul atippitittu, if singed smell, which put a verrilaiyaip. Atippititta smell will go away. Two bananas, a little sugar to grind in miksi.


In my kitchen!|??? ??????? ??????!- Dinakaran Ladies Corner
 
....
Paul atippitittu, if singed smell, which put a verrilaiyaip. Atippititta smell will go away. Two bananas, a little sugar to grind in miksi.
Thanks for sharing, P J Sir!

BTW, why this horrible translation (by Google?? ) as the last line?? :dizzy:
 
Status
Not open for further replies.

Latest ads

Back
Top